Ξεχωριστή η πίτα με το φύλλο κανταΐφι, θα εντυπωσιάσει σε κάθε τραπέζι και θα μείνει αξέχαστη σε όσους τη δοκιμάσουν.
για 6-8 άτομα
350-400 γραμ. φύλλο κανταΐφι
400 γραμ. κασέρι (τριμμένο)
200 γραμ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
1 λίτρο φρέσκο γάλα
5 αβγά
βούτυρο (λιωμένο)
αλάτι, πιπέρι
Ανοίγετε με τα χέρια σας πάνω σε καθαρό πάγκο το φύλλο κανταΐφι. Βουτυρώνετε ένα μέτριο ταψί και στρώνετε τα ¾ περίπου από το φύλλο.
Βουτυρώνετε ξανά και απλώνετε τα τριμμένα τυριά ανακατεμένα, πάνω από το φύλλο.
Σκεπάζετε τα τυριά με το υπόλοιπο φύλλο, το οποίο περιχύνετε με λίγο ακόμη λιωμένο βούτυρο.
Σπάτε τα αβγά σε γυάλινο βαθύ μπολ και τα χτυπάτε ελαφρά με το σύρμα ή με πιρούνι. Προσθέτετε το γάλα, αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Αδειάζετε το μίγμα στο ταψί.
Βάζετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο και την ψήνετε στους 200 βαθμούς, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνειά της.
Βγάζετε την πίτα από το φούρνο και περιμένετε λίγο να κρυώσει. Την κόβετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε. Απολαύστε την, όσο είναι ακόμη χλιαρή.
Χρόνος προετοιμασίας: 30-35 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40-45 λεπτά
Για διαφορετική γεύση, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα τυριά της συνταγής, με φέτα και ανθότυρο.