21.10.23

Τορτελίνια φούρνου με κολοκυθάκια

Εύκολο και πρωτότυπο φαγητό, που μπορείτε να φτιάξετε και με άλλα ζυμαρικά, όπως ραβιόλια.

για 4 άτομα
250-300 γραμ. τορτελίνια
3-4 κολοκυθάκια
150 γραμ. μπέικον
1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
βούτυρο ή λάδι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
τριμμένο τυρί (προαιρετικά)

Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε σε ροδέλες ή κύβους τα κολοκυθάκια . Ζεσταίνετε λίγο λάδι και τα τσιγαρίζετε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε και τα αφήνετε στην άκρη.

Κόβετε το μπέικον και το ροδίζετε σε αντικολλητικό σκεύος, μέχρι να γίνει τραγανό.

Βράζετε τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να είναι εντελώς έτοιμα. Τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με λίγο λάδι ή λιωμένο βούτυρο.

Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνετε μέσα τα τορτελίνια. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια, το μπέικον, το μαϊντανό και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνετε το φαγητό σε δυνατό φούρνο, στους 240 βαθμούς για 15' λεπτά περίπου, μέχρι τα τορτελίνια να πιουν την κρέμα γάλακτος.

Σερβίρονται σε μερίδες ζεστά, αμέσως μόλις τα βγάλετε από το φούρνο. Προαιρετικά μπορείτε να τα πασπαλίσετε με τριμμένη παρμεζάνα ή με κάποιο άλλο πικάντικο τυρί.

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Στο εμπόριο θα βρείτε φρέσκα και αποξηραμένα τορτελίνια. Τα φρέσκα είναι νοστιμότερα αλλά έχουν σύντομα διάρκεια λήξης και διατηρούνται μόνο στο ψυγείο, γι' αυτό καλό θα ήταν να τα επιλέγετε μόνον εφόσον σκοπεύετε να τα καταναλώσετε άμεσα.