Η γευστική σάλτσα του κλέβει πάντα την παράσταση και το κάνει ένα από τα πιο δυνατά γιουβέτσια!
για 4 άτομα
12 μεγάλες γαρίδες (Νο 0 ή 1)
4-5 φρέσκιες ψιλοκομμένες ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι (τριμμένο)
100 γραμ. τυρί φέτα
½ ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
λίγη ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
Καθαρίζετε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφός τους. Εάν θέλετε κρατάτε τις ουρίτσες τους. Με κοφτερό μαχαίρι κάνετε μια σχισμή στη ράχη τους και αφαιρείτε το εντεράκι τους. Τις αλατίζετε και τις αφήνετε σε τρυπητό να στραγγίσουν.
Καθαρίζετε την πιπεριά και την κόβετε σε ροδέλες ή σε μικρά κομμάτια. Τρίβετε τη φέτα σε μπολ, με πιρούνι ή με τα χέρια σας.
Σε σκεύος για σαγανάκι ή σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε την πιπεριά και το κρεμμύδι, για 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5-7 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια μεταφέρετε τη σάλτσα σε πήλινο σκεύος για γιουβέτσι και ρίχνετε τις γαρίδες, τη φέτα και το μαϊντανό.
Ανακατεύετε και ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι γαρίδες. Σερβίρετε το γιουβέτσι με το σκεύος του, αμέσως μόλις το βγάλετε από το φούρνο.
Χρόνος προετοιμασίας:20-25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Μπορείτε να προσθέσετε στα υλικά της συνταγής 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 1-2 σκελίδες σκόρδο.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μαϊντανό με άλλα πιο καλοκαιρινά μυρωδικά όπως βασιλικό ή δυόσμο.