Η γνωστή μας «αραμπιάτα», που στα ιταλικά σημαίνει θυμωμένη, με την καυτερή, δυνατή γεύση της.
για 4 άτομα
500 γραμ. μακαρόνια Νο 6
4-5 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
2-3 καυτερές πιπερίτσες (ψιλοκομμένες)
¾ φλιτζανιού κόκκινο κρασί (προαιρετ.)
1 κρεμμύδι (ψιλοκομ.)
2-3 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζετε και τα διατηρείτε ζεστά.
Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε για 1 λεπτό περίπου. Τα σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις ντομάτες. Ανακατεύετε και ρίχνετε στη σάλτσα τις καυτερές πιπερίτσες και το αλατοπίπερο.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να μείνει με το λάδι της. Τέλος, ρίχνετε το μαϊντανό και ανακατεύετε.
Μοιράζετε τα ζυμαρικά σε μερίδες, περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη μακαρονάδα σας και κάποιο τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας (παρμεζάνα, κεφαλογραβιέρα κ.ο.κ.), ωστόσο η καυτερή γεύση της πιπεριάς θα καλύψει τη γεύση του.