Εντυπωσιακή τάρτα, με υπέροχα χρώματα αλλά και ανάλαφρη και δροσερή γεύση.
για φόρμα τάρτας 28 εκ.
1 δόση ζύμη για γλυκιά τάρτα
για τη γέμιση
1 κονσέρβα ανανά (σε ροδέλες)
2 ακτινίδια (σε ροδέλες)
1 φακελάκι ζελέ ανανά (σκόνη)
½ φλιτζ. τσαγιού μαρμελάδα βερίκοκο, ροδάκινο ή πορτοκάλι
για τη διακόσμηση
κερασάκια γλασέ (προαιρετικά)
αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης (χοντροκομμένα)
Ετοιμάζετε τη ζύμη τάρτας ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ Την ψήνετε άδεια, για 20 λεπτά και την αφήνετε να κρυώσει.
Ζεσταίνετε σε μία κατσαρόλα, το χυμό από την κονσέρβα του ανανά (αραιωμένος με νερό να είναι 2 φλιτζ. τσαγιού), μαζί με τη μαρμελάδα. Προσθέτετε τη σκόνη του ζελέ ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο, για λίγη ώρα, να σταθεροποιηθεί, χωρίς όμως να πήξει.
Τοποθετείτε τις ροδέλες ανανά και τα ακτινίδια στην τάρτα και περιχύνετε με το μείγμα του ζελέ. Την τοποθετείτε στο ψυγείο, μέχρι να πήξει καλά το ζελέ. Γαρνίρετε την τάρτα με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή κερασάκια, λίγο πριν τη σερβίρετε.
Χρόνος προετοιμασίας: 40-60 λεπτά
Χρόνος ψυγείου: 3-4 ώρες
Εάν νηστεύετε, θα φτιάξετε ζύμη τάρτας χωρίς αβγά, σε διαφορετική περίπτωση μπορείτε να βάλετε στη ζύμη και αβγά. Εάν θέλετε, μπορείτε να γαρνίρετε την τάρτα με σαντιγί την οποία εάν νηστεύετε μπορείτε να φτιάξετε με φυτική κρέμα γάλακτος.