7.11.23

Μοσχαράκι με φασολάκια

Μπορείτε να το συνδυάσετε με τυρί φέτα, χωριάτικο ψωμί και δροσερό κόκκινο κρασί.

για 6 άτομα
1 ½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας (σε μερίδες)
1 κιλό φρέσκα φασολάκια
1 κρεμμύδι (κομμένο)
1-2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο)
5-6 φρέσκες ώριμες ντομάτες
1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζετε τα φασολάκια, αφαιρώντας τα κοτσάνια και τις κλωστές εάν έχουν. Τα ξεπλένετε και εάν είναι πολύ μακριά τα κόβετε στη μέση. Τα αφήνετε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι.

Πλένετε τις ντομάτες και αφού τις ξεφλουδίσετε και βγάλετε τα σποράκια τους, τις ψιλοκόβετε ή τις τρίβετε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη.

Σε κατσαρόλα τσιγαρίζετε με ελαιόλαδο το κρέας, να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύετε για 1-2 λεπτά ακόμη και στη συνέχεια ρίχνετε τις ντομάτες και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό.

Αφήνετε το φαγητό να πάρει μερικές βράσεις και να μαλακώσει αρκετά το κρέας, για 45 λεπτά περίπου. Κατόπιν ρίχνετε στην κατσαρόλα τα φασολάκια, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε εάν χρειαστεί λίγο ακόμη ζεστό νερό και σκεπάζετε την κατσαρόλα.

Αφήνετε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και τα φασολάκια.

Χρόνος προετοιμασίας: 45-50 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ½ ώρα

Επειδή πολλές φορές οι φρέσκες ντομάτες έχουν μια ελαφρά ξινή νεύση, για να μην «ξινίσει» η σάλτσα σας μπορείτε να προσθέσετε στο φαγητό λίγη ζάχαρη.

Για λόγους ευκολίας, αλλά και σε περίπτωση που δεν έχετε φρέσκιες ντομάτες μπορείτε να τις αντικαταστήσετε με 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ.