Τα νόστιμα ρεβίθια, αυτή τη φορά απολαύστε τα σαν μια χορταστική σαλάτα και συνοδεύστε ένα πιάτο με κρέας.
για 4 άτομα
½ κιλό ρεβίθια
2-3 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο)
1 κρεμμύδι (σε δαχτυλίδια)
χυμό 1 λεμονιού
2 κουτ. σούπας ταχίνι
½ ποτήρι ζεστό νερό
½ ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
ελαιόλαδο
αλάτι
Βάζετε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε μπολ με μπόλικο χλιαρό νερό που θα τα σκεπάζει και τα αφήνετε να μουλιάσουν.
Την επόμενη μέρα τα στραγγίζετε και τα βράζετε σε κατσαρόλα με φρέσκο νερό που βράζει, μέχρι να μαλακώσουν. Λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμα, τα αλατίζετε.
Σουρώνετε τα ρεβίθια και τα ρίχνετε σε βαθύ μπολ ή σαλατιέρα. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
Στο μεταξύ βάζετε το ταχίνι σε μπολ και ρίχνετε λίγο-λίγο το νερό. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει χυλός. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, το σκόρδο και αλάτι και ανακατεύετε.
Περιχύνετε τα ρεβίθια με το μίγμα του ταχινιού, ανακατεύετε, γαρνίρετε μετα δαχτυλίδια του κρεμμυδιού και σερβίρετε τη σαλάτα.
Χρόνος αναμονής: 12 ώρες
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:1 ώρα