Νοστιμότατο και με πλούσια γεύση φαγητό, που προορίζεται για μάλλον «γερά στομάχια».
για 4-6 άτομα
1.000-1.250 γραμ. χοιρινό ψαχνό (σε μερίδες)
1 κιλό πράσα (μόνο το λευκό μέρος)
½ κιλό σέλινο (μαζί με τις ρίζες)
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια τσαγιού σπιτικό ζωμό κρέατος ή νερό
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
άνηθο (ψιλοκομμένο)
αλάτι, πιπέρι
1 δόση αβγολέμονο
κρέμα
Καθαρίζετε τα πράσα και το σέλινο και τα κόβετε σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
Ζεσταίνετε το λάδι σε μία κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρέας, να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το ζωμό ήτο νερό και αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει.
Μισή ώρα περίπου, πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε στην κατσαρόλα τα πράσα, το σέλινο και τον άνηθο.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε το αβγολέμονο κρέμα, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ
Σερβίρετε το φαγητό σε μερίδες, περιχύνετε με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο. Μπορείτε να σερβίρετε επιπλέον αβγολέμονο σε ειδικό σκεύος μια σάλτσες.
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ½ ώρα
Καλό θα ήταν να μη σας παραβράσουν τα λαχανικά, γιατί έτσι καταστρέφεται μεγάλο μέρος από τις βιταμίνες τους και τα πολύτιμα συστατικά τους.
Εάν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε το αβγολέμονο και να προσθέσετε απλά φρέσκο χυμό λεμονιού.