Εύκολο μεζεδάκι, ιδανικό για τις εκδρομές σας, αφού τα κεφτεδάκια είναι το ίδιο νόστιμα και κρύα.
για 4-6 άτομα
700 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια μέτρια (τριμμένα)
2-3 φέτες ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί (μουσκεμένη και τριμμένη)
2 αβγά
½ ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
½ ματσάκι δυόσμο (ψιλοκομμένο)
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι
Βάζετε τον κιμά σε βαθύ σκεύος και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και πλάθετε σε μπαλάκια.
Αλευρώνετε τα κεφτεδάκια και ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα.
Μόλις κάψει τα λάδι, τηγανίζετε λίγα-λίγα τα κεφτεδάκια σας, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα απ όλες τις πλευρές.
Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρετε ζεστά ή κρύα, είναι το ίδιο νόστιμα.
Χρόνος προετοιμασίας:15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Για να μην κολλά ο κιμάς στα χέρια σας, ενώ πλάθετε κεφτεδάκια, μπορείτε να βρέχετε τα χέρια σας με λίγο νερό ή λάδι.
Για να είναι αφράτα τα κεφτεδάκια σας, μη χρησιμοποιείτε τριμμένη φρυγανιά αλλά ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί και μην το παρακάνετε με το ζύμωμα του κιμά.