Γιορτινό πιάτο, με πλούσια γεύση. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με λαχανικά εποχής σε μια φρέσκια ή βραστή σαλάτα.
για 4 άτομα
2 φλιτζ. του καφέ ρύζι (γλασέ)
2 λίτρα ζωμό κρέατος ή κότας
1 ποτήρι γάλα
6 κουτ. σούπας γιαούρτι
1 κουτ. σούπας βούτυρο
½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένο)
αλάτι, λευκό πιπέρι
Βάζετε το ζωμό σε μεγάλη κατσαρόλα και τον αφήνετε σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση. Μόλις ο ζωμός αρχίσει να βράζει χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε το ρύζι. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και τον αφήνετε να βράσει για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να χυλώσει.
Στη συνέχεια, προσθέτετε το γάλα και αφήνετε να σιγοβράσει για άλλα 10-12 λεπτά. Τέλος, ρίχνετε στην κατσαρόλα το βούτυρο και το δυόσμο. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σούπα να πάρει 2-3 βράσεις ακόμη.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε στη σούπα το γιαούρτι. Ανακατεύετε καλά με γρήγορες κινήσεις, μέχρι να διαλυθεί καλά το γιαούρτι στη σούπα.
Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ ή βαθιά πιάτα και, εάν θέλετε, την πασπαλίζετε με λίγο φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι ή τη στολίζετε με ολόκληρα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30-35 λεπτά