Ωραίο αρωματικό πιλάφι που θα το σερβίρετε μαζί με μια σαλάτα ή σαν συνοδευτικά. Ταιριάζει με αρνί ή κατσίκι.
για 4 άτομα
1 ½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι (τύπου μπασμάτι)
3 φλιτζ. τσαγιού ζωμό κότας ή λαχανικών (καυτό)
1 μελιτζάνα φλάσκα
½ ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
1 κουτ. σούπας βούτυρο
λάδι (για το τηγάνισμα)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πλένετε τη μελιτζάνα, την καθαρίζετε και την κόβετε σε μικρά κυβάκια. Ζεσταίνετε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τα κυβάκια της μελιτζάνας, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ρίχνετε το ρύζι. Το σοτάρετε ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να «γυαλίσει». Προσθέτετε τον καυτό ζωμό, ανακατεύετε και προσθέτετε τα κυβάκια της μελιτζάνας, τον άνηθο και το αλατοπίπερο. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει, για 15 λεπτά περίπου, μέχρι το ρύζι να φουσκώσει και να πιει τα υγρά του.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζετε με καθαρή πετσέτα, και περιμένετε 15-20 λεπτά, για να απορροφήσει το ρύζι τους υδρατμούς του.
Σερβίρετε σε μερίδες και, εάν θέλετε, πασπαλίζετε το πιλάφι με επιπλέον ψιλοκομμένο άνηθο ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15-20 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 15-20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15-20 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 15-20 λεπτά