Εύγευστο και εντυπωσιακό πιάτο, για να περιποιηθείτε αυτούς που αγαπάτε!
για 6 άτομα
4 στήθη φιλέτο κοτόπουλο (1 ½ -2 κιλών περίπου)
2 κουταλιές μουστάρδα
4 φέτες του τοστ ζαμπόν
4 μικρά μπαστουνάκια γραβιέρα
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
½ φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
χυμό λεμονιού
½ φλιτζάνι βούτυρο
άκαυστο σπάγκο μαγειρικής
Καλοπλένετε τα στήθη του κοτόπουλου, τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και τα χτυπάτε με το σφυρί του κρέατος για να λεπτύνουν και να πλατύνουν.
Αλατοπιπερώνετε καλά το κοτόπουλο, το πασπαλίζετε με τη ρίγανη και το αλείφετε από τη μέσα πλευρά με τη μουστάρδα. Από πάνω απλώνετε τις φέτες του ζαμπόν (2 σε κάθε στήθος) και τοποθετείτε τα μπαστουνάκια της γραβιέρας.
Κλείνετε κάθε στήθος σε ρολό και το δένετε προσεκτικά με τον ειδικό άκαυστο σπάγκο.
Σοτάρετε σε τηγάνι με λίγο λάδι ή βούτυρο τα ρολά, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τα σβήνετε με το κρασί και το χυμό λεμονιού και προσθέτετε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό. Κλείνετε την κατσαρόλα και αφήνετε τα ρολά να σιγοβράσουν για 50-55 λεπτά περίπου, παρακολουθώντας το φαγητό και εάν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμη νερό.
Βγάζετε τα ρολά σε πιατέλα και αφαιρείτε το σπάγκο. Τα κόβετε σε ροδέλες και τα σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστά.
Χρόνος προετοιμασίας: 55-60 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 55 λεπτά
Για μεγαλύτερη ευκολία, αντί για σπάγκο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ειδικό δίχτυ για ρολά, που θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ αλλά και στα κρεοπωλεία.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ζαμπόν με μπέικον και τη γραβιέρα με κάποιο άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας, όπως ρεγκάτο, ένταμ ή γκούντα.