2.11.23

Κοκτέιλ μαργαρίτα

Κλασικό κοκτέιλ, με την έντονη γεύση της τεκίλας να το χαρακτηρίζει.

για 1 δόση
1 εκ. του λίτρου χυμό λεμονιού
2 εκ. του λίτρου κουαντρό
4 εκ. του λίτρου τεκίλα μπόλικα παγάκια
αλάτι (για το ποτήρι)

Βάζετε τα παγάκια στο ειδικό μηχάνημα και τα θρυμματίζετε. Εάν δεν έχετε το μηχάνημα, τα τυλίγετε σε μια πετσέτα κουζίνας και τα χτυπάτε με το σφυρί του κρέατος μια να σπάσουν, σε όσο το δυνατόν μικρότερα κομμάτια.

Βάζετε τον θρυμματισμένο πάγο σε σέικερ. Μετράτε το χυμό λεμονιού, το κουαντρό και την τεκίλα με τον ειδικό δοσομετρητή και τα ρίχνετε στο σέικερ. Κλείνετε το σέικερ και τα χτυπάτε για λίγο όλα μαζί, μέχρι να αναμιχθούν καλά.

Απλώνετε μπόλικο αλάτι σε ένα ρηχό πιάτο. Παίρνετε ένα ποτήρι για λικέρ, περνάτε με μια φέτα λεμόνι τα χείλη του και το ακουμπάτε στο αλάτι, περιστρέφοντάς το μέχρι να κολλήσει παντού το αλάτι.

Αδειάζετε το ποτό στο ποτήρι και σερβίρετε αμέσως.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά