Ασυνήθιστη και πολύ νόστιμη πίτα που ψήνεται στο τηγάνι και γι' αυτό μπορείτε να την ετοιμάσετε την τελευταία στιγμή!
για 4 άτομα
4 φύλλα κρούστας
2-3 κολοκυθάκια
1 αβγό
1 κουτ. σούπας γιαούρτι
1 φλιτζ. καφέ γάλα
150 γραμ. φέτα (τριμμένη)
2 κουτ. σούπας βούτυρο
άνηθο (ψιλοκομμένο)
μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
αλάτι, πιπέρι
Πλένετε τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζετε και τα τρίβετε στον τρίφτη. Τα ρίχνετε σε μπολ και προσθέτετε, τη φέτα, τον άνηθο και το μαϊντανό, 1 κουταλιά από το γάλα και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά το μίγμα.
Σε μικρό μπολ ανακατεύετε το υπόλοιπο γάλα με το γιαούρτι.
Απλώνετε τα φύλλα σε καθαρό πάγκο και τα κόβετε κάθετα στη μέση. Παίρνετε τα 4 μισά φύλλα, τα αλείφετε ένα-ένα με λίγο από το μίγμα του γιαουρτιού και τα βάζετε σε βουτυρωμένο αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνετε πάνω τους τη γέμιση και κλείνετε τις άκρες των φύλλων πάνω από τη γέμιση. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα μισά φύλλα, αλειμμένα επίσης ένα-ένα με το μίγμα του γιαουρτιού.
Τηγανίζετε την πίτα σε χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτοντας (εάν χρειαστεί) επιπλέον βούτυρο. Μόλις πάρει χρώμα από τη μία πλευρά τη γυρνάτε από την άλλη και εάν είναι απαραίτητο, συμπληρώνετε βούτυρο στο τηγάνι.
Μόλις ροδίσει και από την άλλη πλευρά τη βγάζετε από το τηγάνι και την αφήνετε για λίγο να στραγγίσει σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Την κόβετε όσο είναι ακόμη ζεστή σε κομμάτια και σερβίρετε.
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 18-20 λεπτά