26.11.23

Κελαϊδί

Πολίτικη σπεσιαλιτέ, καλή ιδέα για ένα καθημερινό γεύμα που θέλετε να διαφέρει.

για 6-8 άτομα
1 κιλό κρέας (αρνί και μοσχάρι)
½ κιλό πιπεριές
3 μέτριες ντομάτες
2 μέτρια κρεμμύδια
1 κεφάλι σκόρδο (καθαρισμένο και κομμένο)
150 γραμ. βούτυρο (λιωμένο)
100 γραμ. λάδι
200 γραμ. τυρί φέτα
½ ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Καθαρίζετε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, τα πλένετε και τα κόβετε σε φέτες ή ροδέλες.

Πλένετε το κρέας, το σκουπίζετε και το κόβετε σε κύβους.

Βάζετε σε πήλινο σκεύος το κρέας, ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε. Από πάνω, βάζετε σε στρώσεις τις πιπεριές, τις ντομάτες και τέλος τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το βούτυρο και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Τέλος, προσθέτετε τη φέτα σε κύβους.

Σκεπάζετε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία 2 ½ -3 ώρες. Μετά από την πρώτη ώρα, ανοίγετε το φούρνο και αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο.

Βγάζετε το φαγητό από το φούρνο και το σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστό ή χλιαρό.

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 2 ½ -3 ώρες

Μπορείτε εάν θέλετε να ετοιμάσετε το φαγητό και σε ατομικά πήλινα γιουβετσάκια.