Ιδανική λύση όταν θέλετε να τσιμπήσετε ή να προσφέρετε κάτι γρήγορο αλλά όχι πρόχειρο!
για 6-8 μέτριες κρέπες
1 δόση ζύμη για κρέπες
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού έτοιμη μπεσαμέλ
150 γραμ. ζαμπόν σε κύβους ή φέτες
100 γραμ. τριμμένο κίτρινο τυρί (παρμεζάνα, κεφαλογραβιέρα κ.ά.)
αλάτι, πιπέρι
μοσχοκάρυδο
50 γραμ. βούτυρο (λιωμένο)
Ετοιμάζετε τη ζύμη για κρέπες ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ Τηγανίζετε τις κρέπες, τις τοποθετείτε τη μια πάνω στην άλλη και τις διατηρείτε ζεστές.
Αναμιγνύετε τη σάλτσα μπεσαμέλ με το ζαμπόν και το μισό τριμμένο τυρί, πασπαλίζετε με λίγο μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο και ανακατεύετε.
Παίρνετε μία-μία τις κρέπες και βάζετε στο κέντρο μια κουταλιά από τη γέμιση. Τις τυλίγετε σε ρολό ή τις διπλώνετε στη μέση και τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Αλείφετε με λίγο ακόμη βούτυρο τις κρέπες, τις πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει το τυρί.
Οι κρέπες σερβίρονται ζεστές, αμέσως μόλις τις βγάλετε από το φούρνο.
Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά
Χρόνος ψησίματος:15 λεπτά
Μπορείτε νο εμπλουτίσετε τη συνταγή με φρέσκα μανιτάρια ή πιπεριές σε διάφορα χρώματα. Βέβαια, πριν τα ανακατέψετε με την μπεσαμέλ θα τα τσιγαρίσετε πρώτα με λίγο λαδάκι.