Νόστιμο και πολύ άμορφο στην εμφάνιση γλύκισμα, και ταυτόχρονα ελαφρύ στη γεύση. Σίγουρα, ένα γλυκό-έκπληξη για τους καλεσμένους σας!
για 6 άτομα
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 περικάρπιο βανίλιας
1 λίτρο νερό
1 λεμόνι
6 μέτρια αχλάδια
200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
7 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας βούτυρο
6 μπάλες έτοιμο παγωτό βανίλια
Ετοιμάζετε το σιρόπι: βάζετε να βράσει το νερό, η ζάχαρη, η βανίλια και το λεμόνι πλυμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες.
Ξεφλουδίζετε τα αχλάδια, χωρίς να αφαιρέσετε το κοτσάνι τους. Αφαιρείτε τα κουκούτσια τους με το ειδικό εργαλείο, φροντίζοντας να μη χαλάσετε τα φρούτα.
Ρίχνετε τα αχλάδια στην κατσαρόλα με το σιρόπι που σιγοβράζει. Αφήνετε να ποσαριστούν 10-15 λεπτά, ανάλογα με την ωριμότητά τους.
Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνετε τα αχλάδια να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι όπου βρίσκονται.
Σπάτε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί χωρίς να την ανακατεύετε. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και ανακατεύετε. Διατηρείτε τη σάλτσα της σοκολάτας σε ζεστό μέρος.
Μοιράζετε το παγωτό σε 6 ποτήρια ή πιάτα. Τοποθετείτε 1 αχλάδι στο καθένα και περιχύνετε με τη σάλτσα σοκολάτας.
Χρόνος προετοιμασίας: 35-40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Μπορείτε να τα σερβίρετε σαν επιδόρπιο μετά από ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο.