Χορταστική σαλάτα, με πολύ λαχταριστά χρώματα που σίγουρα θα σας ανοίξουν την όρεξη.
για 4-5 άτομα
1 κιλό πατάτες
2-3 βολβούς παντζαριών
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3-4 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
1 κουταλιά μουστάρδα (απαλή ή πικάντικη)
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανό (προαιρετικά)
Καλοπλένετε τις πατάτες και τις βράζετε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό φροντίζοντας να μην σας λιώσουν. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν. Κατόπιν τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε κυβάκια ή σε όποιο άλλο σχήμα θέλετε.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζετε τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε και αυτά σε κύβους ή όπως αλλιώς επιθυμείτε.
Ρίχνετε τις πατάτες και τα παντζάρια σε βαθύ μπολ ή σε σαλατιέρα και τα ανακατεύετε.
Βάζετε σε βάζο ή σε μπολ με καπάκι το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Τα χτυπάτε για λίγο όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Περιχύνετε με τη σάλτσα τη σαλάτα και ανακατεύετε καλά να πάει παντού. Εάν θέλετε πασπαλίζετε τη σαλάτα με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά
Εάν θέλετε πιο έντονη γεύση και άρωμα στα σαλάτα σας, μπορείτε να προσθέσετε μερικά φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.