3.11.23

Τηγανίτες

Γλύκισμα που ετοιμάζεται στη στιγμή, με υλικά που βρίσκονται πάντα σε κάθε σπίτι. Καλή ιδέα για το πρωινό όλης της οικογένειας, ιδιαίτερα τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής που υπάρχει ελεύθερος χρόνος.

για 10-12 άτομα
2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι (μαλακό)
4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουτ. γλυκού αλάτι
άρωμα βανίλιας
½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
4 αβγά
μέλι

για το τηγάνισμα
λάδι ή βούτυρο

Κοσκινίζετε το αλεύρι και το αναμιγνύετε με τα μπέικιν, το αλάτι και τη βανίλια.

Ρίχνετε στο μπολ του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε για λίγα λεπτά να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Προσθέτετε το αλεύρι με το γάλα και συνεχίζετε να δουλεύετε το μείγμα για 3-4 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πετύχετε ένα πηχτό κουρκούτι.

Ζεσταίνετε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το λάδι ή το βούτυρο. Παίρνετε μια κουταλιά σούπας από το μείγμα και τη ρίχνετε στο καυτό λάδι.

Περιμένετε λίγα λεπτά να ψηθεί από την κάτω πλευρά και να φουσκώσει 1 τηγανίτα και στη συνέχεια τη γυρίζετε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας από την άλλη πλευρά.

Περιμένετε να πάρει ένα ωραίο χρυσόξανθο χρώμα και από την άλλη πλευρά και τη βγάζετε σε πιάτο ή πιατέλα στρωμένα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

Μεταφέρετε τις τηγανίτες σε άλλο πιάτο ή πιατέλα και τις περιχύνετε με μπόλικο μέλι. Τις σερβίρετε αμέσως.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30-40 λεπτά

Μπορείτε να παραλείψετε το μέλι και να πασπαλίσετε τις τηγανίτες σας, με ζάχαρη άχνη και κανέλα.