1.12.23

Μοσχαράκι με λαχανικά

Για μπουφέ, μπορείτε να το φτιάξετε και με φιλέτο μοσχάρι, ανοιγμένο και δεμένο σε ρολό.

για 4-6 άτομα
1.000 -1.250 γραμ. μοσχάρι (σε μερίδες)
1 κιλό μικρές πατατούλες
4-5 καρότα
2-3 κολοκυθάκια (προαιρετικά)
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
χυμό 1 λεμονιού
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ρίγανη (προαιρετικά)
μαϊντανό (προαιρετικά)

Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε στο σχήμα που επιθυμείτε. Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό σκεύος και τα τσιγαρίζετε για 2-3 λεπτά, να ροδίσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας, να στραγγίσουν.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρέας. Σβήνετε με το χυμό λεμονιού και προσθέτετε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.

Μισή ώρα πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, ρίχνετε στην κατσαρόλα τα λαχανικά, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε ρίγανη και προσθέτετε λίγο ακόμη ζεστό νερό. το φαγητό πρέπει να μείνει με το λάδι του, χωρίς πολλά υγρά.

Σερβίρετε σε μερίδες και εάν θέλετε πασπαλίζετε με πιπέρι και γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ½ ώρα

Μπορείτε να προσθέσετε στα υλικά της συνταγής και άλλα λαχανικά, όπως μανιτάρια, λαχανάκια Βρυξελλών, αρακά, φρέσκα φασολάκια, σπαράγγια κ.ά.