Μια πρωτότυπη εκδοχή της κλασικής σούπας με γιουβαρλάκια, που φτιάχνεται γρήγορα αφού δεν χρειάζεται να πλάσετε τον κιμά.
για 6 άτομα
½ κιλό κιμά
250 γραμ. ρύζι (για σούπες)
3-4 ώριμες ντομάτες (ψιλοκομμένες)
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
4 κουτ. σούπας λάδι
½ κουταλάκι ζάχαρη
1-2 φύλλα δάφνης
λίγο μοσχοκάρυδο (τριμμένο)
αλάτι, πιπέρι
για το αβγολέμονο
χυμό 1 ½ λεμονιού
3 αβγά
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε μια 1-2 λεπτά το κρεμμύδι. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τον κιμά και τον αχνίζετε, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μην σβολιάσει.
Μόλις ο κιμάς αλλάξει χρώμα ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο. Σιγοβράζετε για λίγα λεπτά και αφαιρείτε τα φύλλα της δάφνης.
Στη συνέχεια, ρίχνετε στην κατσαρόλα το ρύζι μαζί με νερό και ανακατεύετε. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει καλά το ρύζι.
Ετοιμάζετε το αυγολέμονο χτυπώντας τα αβγά σε βαθύ μπολ και προσθέτοντας το χυμό λεμονιού και λίγο από το ζουμί του φαγητού.
Όταν μαγειρευτεί το φαγητό, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε το αυγολέμονο. Περιμένετε να πάρει 1-2 βράσεις και κατεβάζετε από τη φωτιά.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό σε βαθιά πιάτα, πασπαλισμένο (εάν θέλετε), με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά