H συνταγή αυτή στο Λίβανο λέγεται Ταμπουλέ, όπου αντικαθιστούν το πλιγούρι με κουσκούς.
για 6 άτομα
500 γραμ. πλιγούρι
400 ml νερό
3 ντομάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ ματσάκι δυόσμο (ψιλοκομμένο)
1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
½ αγγούρι
½ πράσινη πιπεριά
½ κόκκινη πιπεριά (προαιρετικά)
χυμό 1 λεμονιού
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Ρίχνετε το πλιγούρι σε βαθύ σκεύος. Ζεσταίνετε το νερό και το ρίχνετε στο σκεύος με το πλιγούρι. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το πλιγούρι να «φουσκώσει» και να απορροφήσει το νερό.
Αδειάζετε το πλιγούρι σε σαλατιέρα ή βαθύ μπολ. Κόβετε τις ντομάτες σε κυβάκια, κι αν θέλετε τις ξεφλουδίζετε και αφαιρείτε τα σποράκια τους. Τις ρίχνετε στη σαλατιέρα.
Καθαρίζετε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα κόβετε στο σχήμα της αρεσκείας σας. Τα ρίχνετε στη σαλατιέρα, αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και το λάδι και ανακατεύετε καλά.
Μπορείτε να γαρνίρετε τη σαλάτα σας με ελιές και χοντροκομμένα φυλλαράκια δυόσμου.
Χρόνος αναμονής: 35-50 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μπορείτε νο σερβίρετε τη σαλάτα πάνω σε ολόκληρα φυλλαράκια μαρουλιού.
Πρόκειται για ένα πιάτο χαμηλό σε λιπαρά, αλλά πολύ πλούσιο σε θερμίδες. Έτσι καλό θα ήταν να τηv αποφεύγουν όσοι ακολουθούν δίαιτα χαμηλών θερμίδων.