1 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 φλιτζ. τσαγιού σπιτικό ζωμό κότας ή λαχανικών
½ ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 δόση σάλτσα μπεσαμέλ
½ φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
½ κιλ. φύλλο κρούστας
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και καβουρδίζετε τον κιμά με το κρεμμύδι, ανακατεύοντας διαρκώς για να μη σβολιάσει. Προσθέτετε το ζωμό, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να σιγοβράσει, μέχρι να πιει τα υγρά του.
Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ Ρίχνετε στην μπεσαμέλ την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύετε.
Στρώνετε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα κρούστας, αφού πρώτα τα βουτυρώσετε ένα-ένα. Αδειάζετε πάνω τους τον κιμά και στρώνετε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα. Ρίχνετε την μπεσαμέλ σε μια στρώση πάνω από τον κιμά και στρώνετε την επιφάνειά της. Σκεπάζετε την μπεσαμέλ με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, βουτυρωμένα επίσης ένα-ένα.
Χαράζετε σε τετράγωνα κομμάτια τα επάνω φύλλα της πίτας, χωρίς να φτάσετε κάτω από την μπεσαμέλ, και τη βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.
Βγάζετε την πίτα από το φούρνο, περιμένετε 5 λεπτά και κόβετε τα κομμάτια μέχρι κάτω. Τη σερβίρετε χλιαρή ή κρύα.
Χρόνος προετοιμασίας:1½ ώρα
Χρόνος ψησίματος: 45-50 λεπτά
Εάν θέλετε να νοστιμίσετε τον κιμά, προσθέστε 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας και λίγο ψιλοκομμένο μπέικον.