Υγιεινός ο συνδυασμός του ψαριού με το σπανάκι, δίνει ένα πολύ καλό γευστικό αποτέλεσμα.
για 6-8 άτομα
1 ψάρι βάρους 1 ½ -2 κιλ. (σφυρίδα, συναγρίδα κ.ά.)
1 ½ κιλό σπανάκι (φρέσκο)
2 κρεμμύδια (σε ροδέλες)
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
4-5 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
αλάτι, πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Καθαρίζετε καλά το ψάρι, το πλένετε με άφθονο τρεχούμενο νερό και το αφήνετε να στραγγίσει.
Καθαρίζετε το σπανάκι, το πλένετε και το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Το βάζετε σε τρυπητό, το αλατίζετε και το αφήνετε να στραγγίσει.
Ζεσταίνετε σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα λίγο λάδι και τσιγαρίζετε για 2-3 λεπτά τα ξερά με τα φρέσκα κρεμμύδια, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το σπανάκι, ανακατεύετε και το αφήνετε σε σιγανή φωτιά να ψηθεί με τα υγρά του.
Βάζετε το ψάρι σε ταψί και τοποθετείτε γύρω του, το σπανάκι με τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνετε το σπανάκι, προσθέτετε τα φύλλα δάφνης και περιχύνετε το φαγητό με τα ντοματάκια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνετε το φαγητό στους 200 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το ψάρι και το σπανάκι. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό στο ταψί.
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένο σπανάκι, που θα βρείτε σmν αγορά όλο το χρόνο. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστείτε 1 κιλό σπανάκι.