2.12.23

Μακαρόνια με σάλτσα τόνου

Μοναδικός ο συνδυασμός των ζυμαρικών με τον τόνο, γι' αυτούς που τον αγαπούν.

για 4 άτομα
500 γραμ. σπαγγέτι Νο 6 (ή κάποιο άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας)
1 κονσέρβα τόνο σε λάδι ή νερό
3-4 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 σκελίδες σκόρδο (Τριμμένο)
½ φλιτζάνι μαύρες ελιές (κομμένες)
μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
αλάτι, πιπέρι
3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Βράζετε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε στο πακέτο τους. Τα στραγγίζετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Ζεσταίνετε σε άλλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε για μερικά δευτερόλεπτα.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ψιλοκομμένες φρέσκιες ντομάτες ή τα ντοματάκια της κονσέρβας και μπόλικο μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια προσθέτετε τον τόνο, στραγγισμένο και κομμένο σε κομματάκια και τις ελιές. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για άλλα 10 λεπτά περίπου.

Σερβίρετε τα ζυμαρικά και μοιράζετε από πάνω τη σάλτσα με τον τόνο και τις ελιές. Μπορείτε να πασπαλίσετε τα ζυμαρικά, με επιπλέον φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30-35 λεπτά

Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα τόνου διάφορα λαχανικά όπως καρότο, αρακά κ. ά. ή να ενισχύσετε τη γεύση της και να γίνει πικάντικη, προσθέτοντας 1 μικρή πιπερίτσα τσίλι.