Ωραιότατο και πρωτότυπο μεζεδάκι νια το ουζάκι σας, αλλά και για το κρασί ή τη μπύρα σας.
για 4-6 άτομα
10-12 μακριές πράσινες πιπεριές γλυκές
250 γραμ. τυρί φέτα
150 γραμ. μπέικον ή ζαμπόν (ψιλοκομμένο)
1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
Πλένετε τις πιπεριές και κόβετε, από την πλευρά που είναι το κοτσάνι τους, ένα κομμάτι σαν καπάκι. Αφαιρείτε τα σποράκια τους και τις αφήνετε στην άκρη.
Ρίχνετε σε ένα μπολ, τη φέτα και την τρίβετε με πιρούνι ή με τα χέρια σας. Προσθέτετε το ζαμπόν ή το μπέικον, το μαϊντανό, τις ντομάτες (εάν βάλετε) και αλατοπιπερώνετε. (Εάν δεν βάλετε ντομάτες, θα προσθέσετε στο μίγμα μερικές κουταλιές ελαιόλαδο).
Με ένα κουταλάκι παίρνετε μικρές ποσότητες από το μίγμα και γεμίζετε τις πιπεριές.
Τις αλείφετε με ελαιόλαδο, τις τοποθετείτε σε λαμαρίνα ή στη σχάρα του φούρνου σας και τις ψήνετε στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει το τυρί.
Σερβίρετε τις γεμιστές πιπεριές ζεστές ή κρύες, τρώγονται το ίδιο ευχάριστα.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15-20 λεπτά
Για να μη χυθεί γέμιση κατά το ψήσιμο του φαγητού, μπορείτε να στερεώσετε το άνοιγμα των πιπεριών με μια οδοντογλυφίδα.
Μπορείτε να τις ψήσετε και στα κάρβουνα αφού πρώτα τις τυλίξετε σε αλουμινόχαρτο.