'Ενα γλύκισμα ...σκέτος πειρασμός! Αξεπέραστος ο συνδυασμός του καρυδιού με τη σοκολάτα.
για 6-8 άτομα
1 δόση ζύμη για γλυκιά τάρτα
για τη γέμιση
300 γραμ. κρέμα γάλακτος
260 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
60 γραμ. βούτυρο ή σησαμέλαιο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
50 γραμ. ουίσκι
για τη διακόσμηση
2-3 κουτ. σούπας καρυδόψιχα (χοντροκομμένη)
Ετοιμάζετε τη ζύμη τάρτας ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ
Στη συνέχεια, ετοιμάζετε την κρέμα σοκολάτας: λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτετε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ουίσκι.
Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά, χωρίς να την αφήσετε να πάρει βράση. Κατόπιν τη ρίχνετε στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας μαζί με την καρυδόψιχα και ανακατεύετε. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.
Ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο με πλάστη και στρώνετε τον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας. Κόβετε τη ζύμη που περισσεύει πάνω από το χείλος της φόρμας και, αφού την τρυπήσετε με πιρούνι και τη γεμίσετε με φασόλια, την ψήνετε στους 180 βαθμούς, για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Την αφήνετε να κρυώσει και τη γεμίζετε με την κρέμα σοκολάτας. Περιμένετε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η κρέμα σοκολάτας, πριν κόψετε την τάρτα σε κομμάτια. Εάν θέλετε, τη διακοσμείτε με καρυδόψιχα και την περιχύνετε με σιρόπι σοκολάτας.
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 25-30 λεπτά