Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Υλικά
(Μερίδες 12)
250 γρ. κουβερτούρα 60% κακάο ψιλοκομμένη
250 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
5 μεγάλα αβγά
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
40 γρ. κακάο
1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
250 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C, στον αέρα. Βουτυρώνουμε ένα μικρό τετράγωνο ταψί και το στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την ψιλοκομμένη σοκολάτα με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Αποσύρουμε το μείγμα από την εστία και το αφήνουμε 5-10 λεπτά, να γίνει χλιαρό.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας την κρυσταλλική ζάχαρη, τα 4 αβγά και τη βανίλια και ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν. Τέλος, κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι και το κακάο, αναδιπλώνοντας απαλά με σπάτουλα να απορροφηθούν καλά τα στερεά υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη και το τελευταίο αβγό. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.
Αφήνουμε κουταλιές λευκό μείγμα τυριού πάνω στο σοκολατένιο brownie. Με τη λάμα του μαχαιριού, μπλέκουμε επιφανειακά τα δυο μείγματα σχηματίζοντας οχτάρια.
Ψήνουμε το γλυκό στη μεσαία σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για περίπου 45 λεπτά, να σταθεροποιηθεί το κέντρο του. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και στη συνέχεια το μεταφέρουμε στο ψυγείο να παγώσει. Το σερβίρουμε δροσερό, συνοδεύοντάς το ιδανικά με μια μπάλα παγωτό.