Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Υλικά
(Μερίδες 4-6)
3 πολύ ώριμα και μαλακά αβοκάντο σε κομμάτια
2/3 φλιτζ. κακάο σκόνη
2/3 φλιτζ. σιρόπι σφενδάμου
1/2 φλιτζ. κρέμα καρύδας
1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα με υφή ελαφριάς και αφράτης κρέμας.
Ισομοιράζουμε τη μους με ένα κουτάλι σε ψηλά ποτήρια. Τη σερβίρουμε αμέσως ή, για πιο δροσερό αποτέλεσμα, αφού την παγώσουμε για λίγο στο ψυγείο.
Μυστικό
H επιτυχία της συνταγής βρίσκεται στη σωστή επιλογή των αβοκάντο, τα οποία πρέπει να είναι πολύ ώριμα και μαλακά. Αν είναι σκληρά, δεν θα πολτοποιηθούν σωστά και δεν θα γίνει βελούδινη η μους.
(Μερίδες 4-6)
3 πολύ ώριμα και μαλακά αβοκάντο σε κομμάτια
2/3 φλιτζ. κακάο σκόνη
2/3 φλιτζ. σιρόπι σφενδάμου
1/2 φλιτζ. κρέμα καρύδας
1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα με υφή ελαφριάς και αφράτης κρέμας.
Ισομοιράζουμε τη μους με ένα κουτάλι σε ψηλά ποτήρια. Τη σερβίρουμε αμέσως ή, για πιο δροσερό αποτέλεσμα, αφού την παγώσουμε για λίγο στο ψυγείο.
Μυστικό
H επιτυχία της συνταγής βρίσκεται στη σωστή επιλογή των αβοκάντο, τα οποία πρέπει να είναι πολύ ώριμα και μαλακά. Αν είναι σκληρά, δεν θα πολτοποιηθούν σωστά και δεν θα γίνει βελούδινη η μους.