Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Υλικά
(Μερίδες 2-3)
Για το παγωτό σοκολάτα
1 μεγάλη μπανάνα
2 κ.σ. (γεμάτα) κακάο άγλυκο
1 κ.σ. στέβια (ή άλλο γλυκαντικό της επιλογής μας) σε υγρή μορφή
1/4 φλιτζ. φυτικό γάλα (αμυγδάλου ή άλλο)
Για το παγωτό μάνγκο
1 μεγάλη μπανάνα
1 μεγάλο μάνγκο
1 κ. γ. γλυκαντικό της αρεσκείας μας σε υγρή μορφή
1/4 φλιτζ. φυτικό γάλα (αμυγδάλου ή άλλο)
Για το παγωτό με κόκκινα φρούτα
1 μεγάλη μπανάνα παγωμένη
250 γρ. κόκκινα φρούτα δάσους (ή φράουλες) παγωμένα
1 κ. γ. γλυκαντικό της αρεσκείας μας σε υγρή μορφή
1/4 φλιτζ. φυτικό γάλα (αμυγδάλου ή άλλο)
Για το σερβίρισμα
Χωνάκια παγωτού
Εκτέλεση
Παγωτό σοκολάτα
Καθαρίζουμε την μπανάνα και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τα οποία απλώνουμε σε ένα μικρό δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Μεταφέρουμε το δίσκο στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει τελείως η μπανάνα.
Ρίχνουμε τα παγωμένα κομμάτια μπανάνας στο μπλέντερ, προσθέτουμε το κακάο, το γλυκαντικό και το φυτικό γάλα και χτυπάμε τα υλικά μέχρι να πολτοποιηθούν πλήρως και να ομογενοποιηθούν.
Στην αρχή το μείγμα θα φαίνεται να έχει κομματάκια φρούτου αλλά με το συνεχές χτύπημα για 1-2 λεπτά θα πάρει τη μορφή soft παγωτού. Το σερβίρουμε αμέσως σε χωνάκια και το απολαμβάνουμε.
Παγωτό μάνγκο
Κόβουμε την μπανάνα και το μάνγκο σε κομμάτια. Τα αραδιάζουμε σε δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά.
Ρίχνουμε τα παγωμένα κομμάτια φρούτων στο μπλέντερ, προσθέτουμε το γλυκαντικό και το φυτικό γάλα και τα πολτοποιούμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα soft παγωτό με υπέροχη γεύση μάνγκο. Το σερβίρουμε αμέσως σε χωνάκια και το απολαμβάνουμε.
Παγωτό με κόκκινα φρούτα
Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα παγωμένα φρούτα, προσθέτουμε το γλυκαντικό και το φυτικό γάλα και πολτοποιούμε τα υλικά μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα με υφή soft παγωτού.
Σε δύο λεπτά μόλις, έχουμε έτοιμο κατακόκκινο παγωτό με γεύση φρούτων. Το σερβίρουμε αμέσως σε χωνάκια και το απολαμβάνουμε