14.7.24

Εύκολο γιαουρτογλυκό με ζελέ

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Υλικά
(Μερίδες 12)
750 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά κρύα
1 συσκευασία καραμέλα γάλακτος (καραμελωμένο ζαχαρούχο)
1 πρέζα αλάτι
2 συσκευασίες μπισκότα της αρεσκείας μας απλά ή γεμιστά
Λίγα αμύγδαλα καραμελωμένα και χοντροκομμένα (προαιρετικά)
1 ζελέ φράουλα
Λίγες φράουλες ή κόκκινα φρούτα

Εκτέλεση
Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ με μίξερ χειρός την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Προσθέτουμε το γιαούρτι, την καραμέλα γάλακτος και το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν.

Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στην κρέμα ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση (ή σε τσέρκι, ή σε πυρίμαχο σκεύος), πιέζοντάς το με το κουτάλι να μην έχει κενά. Ισιώνουμε την επιφάνειά του με σπάτουλα. Παγώνουμε το γλυκό στην κατάψυξη ή στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το ρίχνουμε προσεκτικά πάνω στο παγωμένο γλυκό. Γαρνίρουμε την επιφάνεια με φράουλες ή άλλα κόκκινα φρούτα και το παγώνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες, να σφίξει. Διατηρούμε το γιαουρτογλυκό στο ψυγείο.

Διαλέγουμε όμορφα, ζουμερά και φρέσκα φρούτα για να έχει το γλυκό μας την πιο λαχταριστή εικόνα όταν θα το σερβίρουμε. Φτιάχνεται και σε ατομικές φόρμες.