Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Υλικά για 2 μερίδες
6 κατσικίσια ποδαράκια (το κάτω μέρος)
1 θηλιά έντερα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για το αβγολέμονο
2 αβγά
20 γρ. κορν φλάουρ
Χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Καίμε τα κατσικίσια ποδαράκια με καμινέτο και αφαιρούμε το κότσι.
Πλένουμε πολύ καλά, δύο φορές, τα έντερα με αλατόνερο (ιδανικά, τα γυρίζουμε και ανάποδα για πιο σχολαστικά καθάρισμα) και στη συνέχεια τα ξεπλένουμε με ξίδι και λεμόνι.
Τυλίγουμε τα ποδαράκια με το έντερο. Θα χρειαστούμε ενάμιση μέτρο έντερο για το καθένα.
Σοτάρουμε τα γαρδουμπάκια σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για να ροδίσουν ελαφρώς.
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα γαρδουμπάκια και νερό (να καλύπτει τα γαρδουμπάκια) και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν εσωτερικά και να τρυπιούνται με το πιρούνι.
Χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ με τα αβγά. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, αραιώνουμε το αβγολέμονο με λίγο από το ζωμό της κατσαρόλας για να ανεβάσουμε σταδιακά τη θερμοκρασία του.
Αδειάζουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα με τα γαρδουμπάκια και ανακινούμε το σκεύος από τα χερούλια να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρουμε το φαγητό σε πιάτα, το περιχύνουμε ωραία με τη σάλτσα του και στο τέλος γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο λεμόνι επιπλέον.