Υλικά
4 μικρές πατάτες
4 κολοκυθάκια
4 μέτρια καρότα
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
200 ml ε.π. ελαιόλαδο
2 κλωνάρια σέλινο
2 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο ή 1 κ.σ. ξερό
2 δαφνόφυλλα
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λαχανικά σε λεπτές φέτες και τα στρώνουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε τα ψάρια πάνω από τα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το σέλινο, το θυμάρι, τα φύλλα δάφνης και τον μαϊντανό. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα (που έχουμε πρώτα βρέξει και στύψει) και με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 45 λεπτά. Λίγο προτού ψηθεί αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πάρουν χρώμα τα ψάρια και τα λαχανικά.
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 15 λεπτά
Η συνταγή είναι για 4 άτομα