Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Υλικά για 6 μερίδες
1 ½ κιλό αρνίσιο μπούτι σε μερίδες
500 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
60 γρ. σκόρδο (ολόκληρες σκελίδες)
250 γρ. κρεμμύδι κομμένο στη μέση
600 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση κατά μήκος
20 γρ. θυμάρι (κλωναράκια)
10 γρ. δεντρολίβανο (κλωναράκια)
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατίζουμε πολύ καλά το αρνί. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας ώστε να πάρει έντονο χρώμα από όλες τις πλευρές. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις πατάτες.
Μεταφέρουμε σε μια γάστρα τις πατάτες και ακουμπάμε από πάνω τους τα κομμάτια του αρνιού, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Περιχύνουμε τα υλικά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Τέλος, βάζουμε και τα μυρωδικά μέσα στο λάδι, σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 120°C, μέχρι να μαλακώσει το αρνί, για περίπου 2 ½ με 3 ώρες.