Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Υλικά
(Μερίδες 8)
350 γρ. μπισκότο τριμμένο
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
3 κ. γ. ζελατίνη σκόνη
60 ml νερό
400 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
250 γρ. κρέμα γάλακτος κρύα
Φρέσκα κόκκινα φρούτα (βατόμουρα, φράουλες, μούρα κ.ά.) για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεσμένο μπισκότο και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα με υφή βρεγμένης άμμου. Το απλώνουμε σε τετράγωνο ταψάκι ντυμένο με αντικολλητικό χαρτί, σε λεπτή στρώση, πιέζοντάς το να ισιώσει η επιφάνειά του. Μεταφέρουμε το σκεύος στο ψυγείο να παγώσει η βάση του γλυκού μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Διαλύουμε τη ζελατίνη στο νερό και την αφήνουμε να φουσκώσει για 3 λεπτά. Στη συνέχεια τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά να υγροποιηθεί και να λιώσει πλήρως. Την αφήνουμε στην άκρη για λίγο.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό να ομογενοποιηθεί. Ενσωματώνουμε και τη ζελατίνη ανακατεύοντας καλά.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από την μπισκοτένια βάση. Ισιώνουμε την επιφάνεια του γλυκού και γαρνίρουμε περιμετρικά με ολόκληρα κόκκινα φρούτα. Παγώνουμε το cheesecake στο ψυγείο για 2-3 ώρες, να σταθεροποιηθεί. Το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και το σερβίρουμε πάντα δροσερό.