7.7.24

Αφράτα Cupcakes λεμονιού

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά

Υλικά για 8 μερίδες
130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αβγά
30 ml χυμό λεμονιού
Λίγα σοκολατένια αβγουλάκια για διακόσμηση

Για την επικάλυψη
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. άχνη κοσκινισμένη
1-2 σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα, το βούτυρο και τα αβγά και χτυπάμε το μείγμα στη δυνατή ταχύτητα για 1 λεπτό, να ομογενοποιηθεί.

Προσθέτουμε το χυμό και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα δευτερόλεπτα να ενσωματωθεί.

Βάζουμε χάρτινες θήκες σε μια φόρμα για cupcakes και τις γεμίζουμε κατά τα 2/3 με το μείγμα. Ψήνουμε τα cupcakes σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 20 λεπτά περίπου.

Επικάλυψη
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το ξύσμα για 2-3 λεπτά, να αφρατέψει. Κοσκινίζουμε από πάνω την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουμε μια πολύ αφράτη βουτυρόκρεμα. Σε αυτό το σημείο, αν θέλουμε, προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Στήσιμο
Βάζουμε με ένα κουτάλι ή με ένα καρνέ λίγη βουτυρόκρεμα πάνω από κάθε κεκάκι. Διακοσμούμε με μικρά πασχαλινά αβγουλάκια και σερβίρουμε.