13.8.24

Υγιεινό παγωτό ξυλάκι χωρίς ζάχαρη με 3 υλικά

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Υλικά
(Μερίδες 6)
250 γρ. μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα
350 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.σ. μέλι ή άλλο γλυκαντικό

Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα μύρτιλα σε ένα τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Τα πιέζουμε με κουτάλα ή πιρούνι ώστε να σπάσουν και να αρχίσουν να βγάζουν τους χυμούς τους. Κρατάμε μερικά φρούτα χωρίς να λιώσουν τελείως, απλά τα σπάμε.

Ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε απαλά. Μόλις τα φρούτα πάρουν έντονο χρώμα, βαθύ μοβ, σε 6-7 λεπτά περίπου, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με 1-2 κ.σ. νερό ή γάλα, ώστε να αραιώσει τελείως και να γίνει πιο ρευστό (να πέφτει από το κουτάλι).

Προσθέτουμε τα κρύα πλέον μύρτιλα στο αραιό γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά. Αν θέλουμε να γίνουν δίχρωμα τα παγωτά, δεν τα ανακατεύουμε πολύ, ίσα να σχηματιστούν μοβ νερά μέσα στο άσπρο γιαούρτι. Αν τα ανακατέψουμε περισσότερο, θα γίνουν τελείως μοβ.

Σε αυτήν τη φάση, δοκιμάζουμε το μείγμα για να δούμε αν μας καλύπτει η γλύκα του ή θα προσθέσουμε λίγο μέλι ακόμα. Το μοιράζουμε σε θήκες για παγωτό ξυλάκι και αφήνουμε τα παγωτά στην κατάψυξη για 3-4 ώρες να σταθεροποιηθούν τελείως.

Για να ξεφορμάρουμε τα παγωτά, απλά βουτάμε για λίγο τις θήκες σε ζεστό νερό ώστε να ξεκολλήσουν. Απολαμβάνουμε το δροσερό φρουτένιο παγωτό ξυλάκι χωρίς ζάχαρη και τύψεις.