Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Υλικά για 6 μερίδες
2 αρνίσιες συκωταριές
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Γλυκιά πάπρικα
Καυτερή πάπρικα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεματίζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει τις συκωταριές για 3 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις ψιλοκόβουμε.
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό ελαιόλαδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά την ψιλοκομμένη συκωταριά, το ξερό κρεμμύδι, το λευκό μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι, γλυκιά και καυτερή πάπρικα.
Συμπληρώνουμε νερό, να καλύπτει πλήρως τα υλικά, και σιγοβράζουμε τη σούπα μέχρι να χυλώσει. Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το πράσινο μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη μαγειρίτσα στη φωτιά 5 λεπτά ακόμα.