Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Υλικά:
(Μερίδες 4)
4 σφιχτά κολοκύθια χωρίς πολλούς σπόρους
Λίγο αλάτι
1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζ. ψιλό σιμιγδάλι
Λάδι για τηγάνισμα
Τζατζίκι για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκύθια, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε στο μαντολίνο σε πολύ λεπτές-σχεδόν διάφανες-φέτες, με διαγώνια κλίση, κρατώντας τα λοξά. Αν δεν έχουμε μαντολίνο, τα κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε πολύ λεπτές φέτες, πάχους 3-4 χλστ.
Αραδιάζουμε απλωτά τις φέτες κολοκυθιού σε ένα μεγάλο δίσκο και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να ιδρώσουν για 5-10 λεπτά.
Αναμειγνύουμε σε ένα φαρδύ μπολ το αλεύρι και το σιμιγδάλι. Ρίχνουμε σε δόσεις τα κολοκύθια και τα πανάρουμε ολόγυρα με το μείγμα.
Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι. Μόλις κάψει, βουτάμε κάθε φέτα κολοκυθιού σε μπολ με κρύο νερό και τη ρίχνουμε αμέσως στο τηγάνι. Επαναλαμβάνουμε με γρήγορες κινήσεις και τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Τα βγάζουμε απλωτά σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν από το περιττό λάδι. Ομοίως τηγανίζουμε και τα υπόλοιπα κολοκυθάκια.
'Οσο είναι ζεστά, τα πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού. Διατηρούνται τραγανά μέχρι την τελευταία μπουκιά, ακόμα και όταν κρυώσουν. Τα σερβίρουμε με τζατζίκι ή σάλτσα ντομάτας.