Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Υλικά
(Μερίδες 6)
2 συσκευασίες σφολιατίνια (2x200 γρ.)
1 λίτρο γάλα
2 αβγά
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κορν φλάουρ
50 γρ. βούτυρο
1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα με το σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και το μισό γάλα. Όταν διαλυθούν και ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και μεταφέρουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά να πυκνώσει και να φτάσει στους 80°C.
Μόλις εμφανιστεί ατμός στην επιφάνεια και πήξει ελαφρώς η κρέμα, την αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει και καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη κουζίνας η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνειά της. Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως
Κρατάμε λίγα σφολιατίνια για το γαρνίρισμα του γλυκού και σπάμε σε ένα μπολ τα υπόλοιπα σε χοντρά κομμάτια.
Όταν κρυώσει και σταθεροποιηθεί η κρέμα, την αφρατεύουμε με το σύρμα και ενσωματώνουμε μέσα τα σπασμένα σφολιατίνια. Ανακατεύουμε με κουτάλι τα υλικά. Μεταφέρουμε το μιλφέιγ στιγμής σε φόρμα ή μικρό σκεύος και το παγώνουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες.
Τρίβουμε σε μικρά κομμάτια τα σφολιατίνια που κρατήσαμε. Ξεφορμάρουμε το γλυκό και γαρνίρουμε ολόγυρα με τρίμμα από σφολιατίνια. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.