Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά
Υλικά για 6 μερίδες
300 γρ. σκληρά ελληνικά τυριά (κεφαλοτύρι, γραβιέρα, λαδοτύρι), σε χοντρά στικ
Για το κουρκούτι
60 γρ. αλεύρι
100 γρ. ξινόγαλο
½ κ. γ. θυμάρι
1 κ. γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το πανάρισμα
60 γρ. παξιμάδι τριμμένο ή φρυγανιά
3 κ.σ. σουσάμι
200 γρ. ξινόγαλο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα υλικά για το κουρκούτι και σε ένα άλλο τα υλικά για το πανάρισμα.
Περνάμε τα μπαστουνάκια πρώτα από το κουρκούτι και κατόπιν από το μείγμα με το παξιμάδι να παναριστούν καλά.
Τα αραδιάζουμε σε σκεύος στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για 20 λεπτά.
Κατόπιν, τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή τα ψήνουμε στο φούρνο, στους 175°C, στον αέρα, για 8-10 λεπτά.
Συνοδεύουμε τα μπαστουνάκια τυριού με τσάτνεϊ ή μαρμελάδα της επιλογής μας.