Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος τηγανίσματος: 15 λεπτά
Υλικά για 6 μερίδες
250 γρ. αλεύρι σκληρό
15 γρ. νωπή μαγιά
270 ml νερό χλιαρό
1 κ. γ. μέλι
¼ κ. γ. αλάτι
Ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
Μέλι
Κανέλα
Σουσάμι
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο από το χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι. Ανοίγουμε στο κέντρο μια λακκούβα όπου ρίχνουμε τη διαλυμένη στο νερό μαγιά, το μέλι και το υπόλοιπο νερό. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε τη ρευστή ζύμη σε ζεστό περιβάλλον για δύο ώρες.
Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε μια κατσαρόλα και, μόλις κάψει, ρίχνουμε κουταλιές ζύμης, δημιουργώντας λουκουμάδες. Τους τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα από όλες τις πλευρές και τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε τους λουκουμάδες σε πιατέλα, τους περιχύνουμε με μέλι και τους πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι.