7.8.24

Λευκό ζελέ με φρούτα

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Υλικά
(Μερίδες 8)
500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
120 γρ. ζάχαρη (ή γλυκαντικό της αρεσκείας μας)
8 φύλλα ζελατίνης (8x2 γρ.)
Ξύσμα από 1 ακέρωτο βιολογικό λεμόνι
1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
Φρέσκα φρούτα για το σερβίρισμα

Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ και την καλύπτουμε με κρύο νερό. Την αφήνουμε για 5-10 λεπτά να μουσκέψει και να φουσκώσει. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το σύρμα το γιαούρτι με τη μισή κρέμα γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη ή το γλυκαντικό, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ζεσταθεί το μείγμα, αλλά να μη βράσει. Το αποσύρουμε από τη φωτιά. Στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες, τις ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά, να λιώσουν.

Αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του και να γίνει χλιαρό και το προσθέτουμε, λίγο λίγο, στο μείγμα του γιαουρτιού, ανακατεύοντας με σύρμα για να ομογενοποιηθεί σωστά.

Αδειάζουμε το γλυκό σε μια μεγάλη φόρμα για ζελέ και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί, για περίπου 3 ώρες. Στο μισό χρόνο παγώματος, όταν έχει σταθεροποιηθεί ελαφρά, ακουμπάμε στην επιφάνειά του κομμένα φρέσκα φρούτα.

Όταν παγώσει και έχει σταθεροποιηθεί τελείως, ξεφορμάρουμε το ζελέ βουτώντας τη φόρμα σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζοντας το γλυκό σε πιατέλα. Γαρνίρουμε με φρούτα εποχής και σερβίρουμε.