Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Υλικά
(Μερίδες 12)
250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι-μπερ
2 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. ινδική καρύδα
4 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη + 250 γρ. επιπλέον για την επικάλυψη
100 γρ. βούτυρο
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
1 κ.σ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε με τα χέρια τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο.
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα την κουβερτούρα (150 γρ.), το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
Αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια το αδειάζουμε στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μακρόστενο ρηχό ταψί 28x18 εκ. και ισιώνουμε την επιφάνειά του με σπάτουλα. Το μεταφέρουμε στο ψυγείο για μία ώρα μέχρι να σφίξει.
Λιώνουμε την κουβερτούρα (250 γρ.) σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το μείγμα όλη την επιφάνεια του μωσαϊκού και επαναφέρουμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί πλήρως.
Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό, κόβουμε το γλυκό σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε γαρνίροντας, αν θέλουμε, με λίγη ινδική καρύδα. Διατηρούμε το μωσαϊκό στο ψυγείο.