Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες
500 γρ. Σιρόν (προψημένα ζυμαρικά)
200 ml βραστό νερό + λίγο χλιαρό
400 γρ. πασκιτάν ή ξινομυζήθρα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
200 γρ. βούτυρο ξυγαλί ή αγελαδινό
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Στριμώχνουμε, τα Σιρόν σε ένα βαθύ πιάτο και τα περιχύνουμε με το βραστό νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο αλάτι, φροντίζοντας ώστε τα ζυμαρικά να καλύπτονται πλήρως από το υγρό. Τα αφήνουμε 3-4 λεπτά να απορροφήσουν το νερό. Όταν διπλασιαστούν σχεδόν σε όγκο, τα περιχύνουμε με το μισό λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το πασκιτάν (ή την ξινομυζήθρα) με το σκόρδο, αλάτι και λίγο χλιαρό νερό και απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα Σιρόν. Περιχύνουμε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε με πάπρικα και σερβίρουμε.