Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Υλικά για 20 τμχ.
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5-6 γρ. μαγιά μπίρας
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 αβγά
2 κ.σ. ξίδι
Λίγο αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
Για τη γέμιση
500 γρ. φέτα
Άνηθο ή δυόσμο ψιλοκομμένο
Λίγο αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Διαλύουμε σε ένα μπολ τη μαγιά με ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα αβγά, το ξίδι, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε τα υλικά αρχικά με το κουτάλι και στη συνέχεια με τα χέρια μέχρι να αποκτήσουμε μια εύπλαστη ζύμη, που να μην κολλάει στα δάχτυλα. Τη σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2-3 ώρες περίπου.
Λιώνουμε τη φέτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο, στη συνέχεια στα τέσσερα και τελικά σε 20 κομμάτια. Ανοίγουμε με τον πλάστη το κάθε κομμάτι σε στρογγυλό φύλλο, στις διαστάσεις ενός μικρού πιάτου. Απλώνουμε στο μισό λίγη γέμιση και διπλώνουμε το φύλλο σχηματίζοντας ένα πιτάκι σαν μισοφέγγαρο.
Τηγανίζουμε τα αισία σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ξανθύνουν, γυρίζοντάς τα για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.