Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Υλικά
(Μερίδες 10)
100 γρ. κακάο
100 γρ. άχνη ζάχαρη
50 ml φρέσκο γάλα
1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
250 γρ. βούτυρο
20 μπισκότα πτι-μπερ
100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη για το τελείωμα.
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια, το ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το κακάο, την άχνη, το γάλα και τη βανίλια, μέχρι να αποκτήσουμε μια πάστα σοκολάτας που να αλείφεται.
Βρέχουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, το τσαλακώνουμε και ντύνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ. Κάνουμε στρώσεις πάστα σοκολάτας και μπισκότο, αρχίζοντας και τελειώνοντας με πάστα. Φροντίζουμε να αλείφουμε πολύ καλά και γύρω γύρω τα μπισκότα με πάστα σοκολάτας. Παγώνουμε το κέικ για περίπου 3 ώρες να σταθεροποιηθεί.
Ξεφορμάρουμε το κέικ, αφαιρούμε το χαρτί και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα. Σιγά σιγά, το περιχύνουμε με λίγη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα (σε θερμοκρασία δωματίου).
Επαναφέρουμε το κέικ στο ψυγείο για λίγο να σφίξει και να σταθεροποιηθεί. Το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Μυστικό
Μια παραλλαγή του απόλυτου κορμού της παιδικής μας ηλικίας, με λεπτές στρώσεις μπισκότου για να έχει μια διαφορετική και πιο ελκυστική εμφάνιση.