Λαχταριστοί κεφτέδες μέσα σε ωραία κόκκινη σάλτσα. Ότι καλύτερο για να περιποιηθείτε μικρούς και μεγάλους.
για 4 άτομα
1 κιλό κιμά (από κοτόπουλο)
1 κρεμμύδι (τριμμένο)
ψίχα από 3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 αβγό
2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
λάδι (για το τηγάνισμα)
για τη σάλτσα
1 κρεμμύδι (τριμμένο)
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
4-5 ντομάτες (ψιλοκομμένες)
ελαιόλαδο
πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
Μουλιάζετε το ψωμί σε μπολ με νερό και, στη συνέχεια το στύβετε καλά με τα χέρια σας.
Βάζετε σε λεκάνη τον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε ελαφρά να αναμιχθούν καλά. Πλάθετε το μείγμα του κιμά σε κεφτεδάκια.
Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια. Τα αφήνετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Στη συνέχεια, ετοιμάζετε τη σάλτσα: ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το αλατοπίπερο, την πάπρικα και λίγο ζεστό νερό. Αφήνετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει μια 5-7 λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίχνετε στη σάλτσα τα κεφτεδάκια και τα αφήνετε να βράσουν μαζί με τη σάλτσα, μια 15 λεπτά.
Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά και σερβίρετε τα κεφτεδάκια σε μερίδες, ζεστά ή χλιαρά.
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος μαγειρέματος: 20-25 λεπτά