Εμπλουτισμένη με ένα νόστιμο τυρί και αβγά, η πίτα αυτή αποτελεί από μόνη της ένα πλήρες γεύμα!
για 8 άτομα
1 ματσάκι σέσκουλα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 αβγά
1 κιλό φρέσκια ανάλατη μυζήθρα ή ανθότυρο
1 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
αλάτι
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
500 γραμ. φύλλο κρούστας
Καθαρίζετε τα σέσκουλα και τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβετε. Τα βάζετε σε σουρωτήρι, τα αλατίζετε και τα στύβετε με τα χέρια σας έτσι ώστε να φύγουν τα υγρά τους και να μαραθούν.
Βάζετε το τυρί σε μπολ και το τρίβετε με τα χέρια σας ή με πιρούνι. Σπάτε τα αβγά σε βαθύ σκεύος και τα χτυπάτε ελαφρά με πιρούνι. Αναμιγνύετε τα σέσκουλα μετα κρεμμυδάκια, το τυρί, τα αβγά και τον άνηθο.
Ανοίγετε τα φύλλα στον πάγκο της κουζίνας σας. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα τα οποία λαδώνετε ένα-ένα, ελαφρά με πινέλο. Ρίχνετε το μίγμα με τα χόρτα στο ταψί και ισιώνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού ώστε να είναι ομοιόμορφο. Καλύπτετε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία επίσης λαδώνετε ένα-ένα. Με κοφτερό μαχαίρι χαράζετε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια ή σε όποιο άλλο σχήμα θέλετε, φροντίζοντας να μην φτάσετε μέχρι το ταψί.
Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία για 45-50 λεπτά μέχρι να ψηθεί η γέμιση και να ροδίσει το επάνω φύλλο.
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 45-50 λεπτά
Με τα σέσκουλα στην εποχή τους και μπόλικο άνηθο, θα φτιάξετε μια υπέροχη, μυρωδάτη χορτόπιτα που θα γίνει ανάρπαστη!