Αγαπημένο ορεκτικό που μπορείτε να σερβίρετε μαζί με φρέσκια σαλάτα με λαχανικά εποχής, μια σούπα ή άλλα μεζεδάκια.
για 4 άτομα
2 μικρές μπαγκέτες (λευκές ή ολικής)
150 γραμ. γραβιέρα (χοντροτριμμένη)
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1-2 ντομάτες (ψιλοκομμένες)
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
½ ματσάκι μαϊντανό ή βασιλικό (ψιλοκομμένο)
ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο)
αλάτι, πιπέρι
Βάζετε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις ντομάτες, το μαϊντανό ή το βασιλικό, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Τα χτυπάτε για λίγο να ομογενοποιηθούν.
Κόβετε τις μπαγκέτες στη μέση και τις βάζετε σε ταψί ή λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Τις αλείφετε με το μίγμα που ετοιμάσατε στο μπλέντερ. Στη συνέχεια, τις πασπαλίζετε με την ψιλοκομμένη πιπεριά (εάν βάλετε) και το τριμμένο τυρί.
Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να λιώσει καλά το τυρί.
Απολαύστε τα σκορδόφωμα ζεστά, αμέσως μόλις τα βγάλετε από το φούρνο, γιατί όταν κρυώνουν σκληραίνει το τυρί και χάνουν τη νοστιμιά τους.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά